Διδασκοντες

Ο Ισίδωρος Παχουνδάκης είναι Καθηγητής στη Σχολή Πλοιάρχων του Κέντρου Επιμορφώσεως Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού, διδάσκει στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Στράτος Σπύρου είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδάσκει στο Πανεπιστημίο Αιγαίου καθώς και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης έχει διατελέσει καθηγητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πλοιάρχων Α’ και Β’ τάξης στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι φυσικός με ειδίκευση στη Φυσική Περιβάλλοντος και τη Διαχείριση Υδατικών Πόρων. Έχει διδάξει Φυσική της Ατμόσφαιρας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο Boundary-Layer Meteorology.

Ο Γιώργος Βασιλείου αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και υπηρέτησε ως Αξιωματικός γέφυρας σε Επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία της Ελληνικής Ακτοπλοΐας για πάνω από 10 έτη. Τα τελευταία 4 χρόνια είναι καθηγητής ναυτικών μαθημάτων στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού και συγκεκριμένα στα μαθήματα Ασφάλεια Επιβατηγών Πλοίων και Χειρισμοί Πλοίων ( RO RO PASSENGER BRM )

Ο Ιωάννης Ηλίας είναι Ιατρός, Επιμελητής Α΄ Ενδοκρινολογίας στο Νοσοκομείο «Ε. Βενιζέλου» στην Αθήνα. Διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ιατρική στην Ελλάδα και εκπαιδεύθηκε στις ΗΠΑ (National Institutes of Health, Bethesda, Maryland) στην Ενδοκρινολογία και στην Κλινική Φαρμακολογία, την οποία άσκησε ως Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Ο Παναγιώτης Μανωλάκος είναι Κοινωνιολόγος της Εργασίας. Έχει διδάξει στις σχολές Πυροσβεστικής και Αστυνομίας καθώς και στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Έχει διατελέσει σύμβουλος στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αν.Πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΘΕΣΠΑ ΑΕ καθώς και στα διοικητικά συμβούλια διαφόρων εταιρειών.

Η Βασιλική Μίχου είναι απόφοιτος της Σχολής Πλοιάρχων του Κέντρου Επιμορφώσεως Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (πλοίαρχος Α’) και έχει εργαστεί τόσο σε δεξαμενόπλοια όσο και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία. Διαθέτει εμπειρία στην οργάνωση διαδικασιών εύρυθμης λειτουργίας πλοίου καθώς και σε στην εφαρμογή διεθνών και εθνικών κανονισμών που αφορούν στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

O Μιχάλης Ορφανός είναι Πλοίαρχος του Ε.Ν., διδάσκει στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ο Νικόλαος Παντελιδάκης είναι Πλοίαρχος Α’ Εμπορικού Ναυτικού και εργάζεται επί δεκαπέντε χρόνια σε μεγάλη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των δεξαμενοπλοίων. Διαθέτει εμπειρία σε θέματα ασφαλείας στη θάλασσα και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Η Χριστίνα Πουλοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδικευθεί στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στην Ειδική Αγωγή. Έχει διδάξει σε άτομα με ειδικές ανάγκες στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και Ψυχολογία σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο, όπου και διετέλεσε για τρία χρόνια υπεύθυνη του τομέα Παιδαγωγικών και Ειδικής Αγωγής.

O Αyham Tehmaz, σπούδασε στο Ινστιτούτο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Δαμασκού και στην Αθήνα Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων ως υπότροφος της Ελληνικής Κυβερνήσεως και εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις Θρησκευτικές και Πολιτισμικές Ετερότητες και στη Διαχείριση της Διαφορετικότητας στην Εργασία. Διετέλεσε από το 2003 μέχρι το 2010 Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Σύριων Φοιτητών στην Ελλάδα. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Advertisements